Succesvol beroep op de tienminutenregel

Al eerder zijn er door de kantonrechter en gerechtshof uitspraken gedaan over de betaling van de 10 minuten die een werknemer voor aanvang van zijn arbeidstijd verplicht aanwezig moet zijn. Alleen een werknemer die deze 10 minuten thuis doorbracht heeft geen gelijk gekregen. De andere klagers haalden wel hun gelijk en hadden recht op loon voor het nakomen van de 10 minutenregel.

Aanleiding en oordeel

De werkneemster doet call-agent-werkzaamheden. Er is rondom haar arbeidsovereenkomsten en arbeidsomvang gedoe waarover de kantonrechter uitspraken moet doen. In zijn uitspraak doet hij óók een uitspraak over de tienminutenregel waardoor de werkneemster zich 10 minuten voor aanvang van de dienst zich moet melden bij de teamleider. De kantonrechter oordeelt dat deze tijd werktijd is en daarom betaald moet worden. De werkneemster krijgt daardoor nog recht een bedrag van € 359,63 bruto voor deze arbeidstijd.


  • Zelf de uitspraak lezen? Klik hier
  • Eerdere artikelen lezen over de 10 minutenregelingen? Klik hier (wel recht), klik hier (geen recht)
  • Juridische ondersteuning nodig bij een arbeidstijdenregeling? Neem contact op
  • Als OR aan de slag met de arbeidstijdenregeling? Neem contact op