SER Topvrouwen database vernieuwd

De SER houdt vanaf 2014 een database voor topvrouwen in de lucht. De database SER Topvrouwen maakt hoog gekwalificeerde vrouwen zichtbaar en is van belang voor topvrouwen om zich kenbaar te maken of om deze vrouwen te zoeken. Bijvoorbeeld voor een functie in de raad van bestuur, raad van commissarissen of raad van toezicht. De database is ook van belang voor ondernemingsraden die een voordracht willen of mogen doen voor een toezichthouder of betrokken zijn bij werving en selectie van een nieuwe bestuurder.

Inhoud database

De verbeterde site biedt kandidaten en gebruikers van de database meer gebruiksgemak. Zo zijn facetten van de database – die kosteloos te gebruiken is door organisaties en ondernemingsraden op zoek naar toptalent en board ready-topvrouwen die zich kandidaat stellen – verbeterd.
Naast het vermelden van werkervaring, maakt de vernieuwde database het nu mogelijk om ambities met betrekking tot toekomstige functies aan te geven.

Topvrouwen community

De database biedt Topvrouwen nu de mogelijkheid om met elkaar te ‘linken’, zodat daardoor een community van topvrouwen ontstaat. Niet alleen tijdens evenementen voor topvrouwen, maar nu ook via de database, kunnen topvrouwen met elkaar in contact komen.

Zoekresultaten uitgebreid

De database biedt meer zoekmogelijkheden om naar topvrouwen te zoeken. Het en/en-zoeksysteem is omgezet in een en/of-zoeksysteem. Daardoor zijn profielen eerder zichtbaar en wordt het zoeken naar een geschikte kandidaat vergemakkelijkt.
De database bevat een uitbreiding van filtermogelijkheden binnen het zoeksysteem. Als toevoeging op het huidige en/en zoeksysteem zijn de zoekresultaten in de drop down-menu’s op basis van en/of. Dit betekent een belangrijke uitbreiding van het aantal resultaten, waardoor je profiel eerder zichtbaar wordt.

Op zoek naar een geschikte vrouw

Ondernemingsraden hebben in sommige gevallen een (versterkt) voordrachtsrecht voor een RvC_ of RvT-lid. De database zou daarbij behulpzaam kunnen zijn. Ook kan die van pas komen bij de werving of selectie van een nieuwe bestuurder.


  • Zelf met de database ‘Topvrouwen’ aan de slag? Klik hier
  • Als OR aan de slag met het voordrachtsrecht voor een toezichthouder of de adviesprocedure voor een nieuwe bestuurder? Stuur een e-mail