SER ondersteunt met stappenplan ‘OR zoekt jonge collega’s’

Meer jongeren betrekken bij de medezeggenschap. Dát is het doel van het stappenplan van de SER om dat voor elkaar te krijgen. Het is nog altijd zo dat de jongeren minder in de ondernemingsraden vertegenwoordigd zijn. Het stappenplan kan helpen om daar actief wat aan te doen.

Een belangrijke tip voor de ondernemingsraden is het verbeteren van het imago van de raad. De OR zou hip, vernieuwend en ambitieus moeten zijn. Dat zijn eigenschappen die jongeren aanspreken. En daarmee zou het gemakkelijker moeten worden om jongeren te enthousiasmeren. De overtuiging van de meerwaarde komt onder meer uit de gouden cirkel, waarin het wat, het hoe en het waarom wordt beschreven. Dat kan de OR zelf toelichten door een aantal kernvragen over die gouden cirkel te beantwoorden.

De SER is al langer actief om meer jongeren bij de medezeggenschap te betrekken. Het stappenplan is dan ook in samenwerking met jongeren tot stand gekomen. De stappen lopen van het overtuigen van de meerwaarde tot de organisatie van een kick-off met jongeren.


  • Het stappenplan van de SER bekijken? Klik hier
  • Het stappenplan downloaden? Klik hier
  • Als OR aan de slag met de jongeren voor de ondernemingsraad? Stuur een mail