Oproep: wie doet er mee aan deze pilot?

Het tegoed aan extra gewerkte uren/ overuren/verlofuren/vakantie uren dat veel werknemers hebben kan in sommige organisaties flinke stuwmeren tot gevolg hebben. Uit laten betalen levert weinig op, zo is de gedachte. De feiten liggen overigens wat genuanceerder. Toch zijn wij al enige tijd op zoek naar creatieve mogelijkheden om zoveel mogelijk het brutoloon aan te wenden voor bijvoorbeeld aanvulling op je pensioen.

Op dit moment kennen wij nog geen pensioenfonds waarbij dat kan en staan open voor suggesties. Wat wel kan is een bankspaarrekening in eigen beheer om daarop brutoloon te storten als aanvulling op je pensioen. Mits je daarvoor nog zogenaamde ‘vrije jaarruimte’  beschikbaar hebt. Ben je de afgelopen zeven jaar van baan veranderd? Meer of juist minder gaan werken; dan is er vrijwel zeker ‘ruimte’ om met je brutoloon bij te sparen. Je kunt dit zelf uit rekenen op de website van de Belastingdienst.

Doe mee aan de pilot

Wij zoeken nu een aantal OR leden met een tegoed aan dagen, die uit willen laten rekenen wat hun fiscale jaarruimte is en of er verschillende fiscaal vriendelijke opties mogelijk zijn. Bijvoorbeeld of dat het de moeite waard zou zijn om een bankspaarrekening te openen.  Het rekenwerk wordt gedaan door Eric Leenderts, accountant en al jaren samenwerkingspartner van ons bureau (www.ericleenderts.nl ). Volstrekte anonimiteit uiteraard gegarandeerd. Voor meer info en aanmelding: Ger Janssen. 06 51828351 of ger@kalden.nl