Koerskaart voor OR-strategie

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft samen met een adviescentrum een koerskaart ontwikkeld waarmee ondernemingsraden zelf in korte tijd hun strategie en prioriteiten kunnen bepalen. 

 
De koerskaart is gratis, maar wel met de voorwaarde dat de ondernemingsraden die ermee werken hun bevindingen met de SER delen. In een paar uur tijd is met de kaart op posterformaat door de OR zelf hun strategie en speerpunten te bepalen. De kaart vervangt feitelijk de externe gespreksbegeleider omdat aan de hand van negen onderdelen door de OR zelf gestructureerd aan de strategie en speerpunten wordt gewerkt. De onderlinge dialoog in de OR bevordert de betrokkenheid van de OR-leden bij de af te spreken stappen en de uiteindelijk geformuleerde actiepunten.
 
Inmiddels is de eerste druk van 500 Koerskaarten ‘uitverkocht’ en wordt beraden of er een nieuwe druk wordt gemaakt. Aanmelders (altijd doen, dat maakt de kans op herdruk groter) worden op een wachtlijst gezet.
 
  • Bekijk de video over de Koerskaart. Klik hier
  • Meer informatie over de Koerskaart? Klik hier
  • Als OR aan de slag met de koers van de ondernemingsraad? Klik hier