Handige Arbo-checklist voor de OR

Op 1 juli worden de wijzigingen in de Arbowet van kracht. Eén van de gevolgen daarvan is dat het contract met de arbodienst gewijzigd moet worden, maar ook dat de preventiemedewerker een belangrijkere rol krijgt in de uitvoering van het arbobeleid. En de ondernemingsraad krijgt instemmingsrecht op de positie en de persoon van de preventiemedewerker. Karen Maessen schreef een helder artikel over de wijzigingen.
 
In ieder geval kan vastgesteld worden dat tussen 1-7-2017 en 1-7-2018 elke ondernemingsraad in Nederland een instemmingsverzoek hoort te ontvangen i.v.m. een gewijzigd contract met de arbodienst. Er is een overbruggingsperiode van één jaar afgesproken waarin het contract gewijzigd moet worden. Vaak loopt dat contract per kalenderjaar, dus zal in die gevallen daarvoor in het najaar van 2017 de instemming van de OR gevraagd moeten worden. 
In een artikel zet advocaat Karen Maessen van de Voort Advocaten en Mediators de wijzigingen op een rijtje, compleet met checklist voor het contract met de arbodienst.
  •  
  • Het artikel van Karen Maessen lezen? Klik hier
  • Als OR aan de slag met de wijzigingen in de Arbowet? Klik hier