Ook Hof vindt mystery guest niet acceptabel

Al eerder vond de kantonrechter dat het inzetten van een mystery guest om chauffeurs te beoordelen niet door de beugel kon. Doordat hoger beroep werd aangetekend is in deze zaak nu ook door het gerechtshof een uitspraak gedaan.
 
De zaak draaide om twee feiten. Ten eerste werden camerabeelden van beveiligingscamera’s gebruikt voor het beoordelen van chauffeurs, zonder dat daarvoor instemming aan de ondernemingsraad was gevraagd. Het Hof geeft de werkgever de mogelijkheid om deze beelden te gebruiken als er klachten zijn over het (rij)gedrag van een chauffeur.
Over het inzetten van de mystery guest om een chauffeur op 51 punten te beoordelen was het Hof duidelijker. Onmiddellijk stoppen! Het invoeren van zo’n regeling is instemmingsplichtig, aldus het Hof en aan de OR is niet om instemming (27 lid 1 onderdeel g) gevraagd.
 
Zelf de uitspraak van het Hof lezen? Klik hier
Zelf aan de slag met een instemmingsverzoek over de controle van personeel op aanwezigheid, gedrag en prestaties? Klik hier

1 reactie

  1. 3gushing op 18 juni 2022 om 16:29

    2platoon