Gezondheidszorg heeft de hoogste werkdruk

Werknemers in de gezondheidszorg ervaren de hoogste werkdruk. Ruim de helft van de werknemers moet ‘heel veel’ werkzaamheden verrichten. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2015, uitgevoerd door CBS en TNO.
 
Van de werknemers uit de gezondheids- en welzijnszorg gaf 43% aan snel te moeten werken en een derde werkt vaak extra hard om alle taken te kunnen afronden. In de enquête wordt onderscheid gemaakt in gezondheidszorg – onder andere ziekenhuizen – en verzorging en welzijn, waaronder bijvoorbeeld verpleeg- en verzorgingstehuizen vallen. In de gezondheidszorg ligt de werkdruk het hoogst. Ook in de verzorging en welzijn scoort de werkdruk bovengemiddeld hoog. In Nederland kampen bijna 2.700.000 werknemers met een hoge werkdruk en een miljoen mensen heeft een verhoogd risico op een burn-out.
 
Zelf Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2015 bekijken? Klik hier
Benieuwd naar wat de OR kan doen aan werkdruk? Klik hier