Kantonrechtersformule in plaats van transitievergoeding?
Hoe bereken je de vergoeding bij ontslag als je werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld? De Wet werk en zekerheid (WWZ) voorziet daar niet, die heeft alleen de transitievergoeding als rekenmethode bij ontslag. De kantonrechter in Amsterdam had wel een oplossing.
De WWZ bepaalt wel dat een werknemer aanspraak kan maken op een billijke vergoeding als zijn werkgever ernstig nalatig of ernstig verwijtbaar heeft gehandeld, maar hoe die vergoeding berekend moet worden is niet vastgelegd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in zo’n situatie de kantonrechter de kantonrechtersformule (Vergoeding = A (het aantal gewogen dienstjaren) x B (beloning) x C (correctiefactor)) tevoorschijn haalt om de hoogte van de vergoeding te bepalen.
De kantonrechter beoordeelde de WWZ als onbruikbaar om de hoogte van de billijke vergoeding vast te stellen in een zaak waarin de werkgever zich – op zijn zachtst gezegd – niet als een goed werkgever had gedragen. Omdat de WWZ niet voorziet in een rekenmethode voor het bepalen van de schade door dit werkgeversgedrag heeft de kantonrechter de kantonrechtsformule gebruikt en een vergoeding van € 60.000 (inclusief transitievergoeding) aan de werknemer toegekend.
Het is de vraag of andere kantonrechters in vergelijkbare gevallen op eenzelfde manier te werk gaan.
Zelf de uitspraak lezen? Klik hier
2transylvania
2ambassador
buy dissertations online https://professionaldissertationwriting.org/
dissertation search https://professionaldissertationwriting.com/
format for writing dissertation proposals https://helpwithdissertationwritinglondon.com/
phd thesis vs dissertation https://dissertationwritingcenter.com/
premium dissertation writing service https://dissertationhelpexpert.com/
online dissertation help https://writing-a-dissertation.net/
dissertation proposal writing services https://customdissertationwritinghelp.com/