Aantal fusies neemt toe

Het aantal fusies is in het derde kwartaal van 2015 met 18 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het jaar ervoor. Sinds 1 oktober zijn de nieuwe fusiegedragsregels van toepassing, zodat er door meer sectoren fusies gemeld moeten worden bij de SER. Het aantal geregistreerde fusies zal daardoor ook gaan toenemen.
 
Opvallend: de meeste fusies (37 procent) in het derde kwartaal kwamen in de dienstverlening voor. Voorheen scoorde de industriesector het hoogste aantal fusies. Er werden in dit kwartaal 117 meldingen gedaan. 
Met deze cijfers wordt duidelijk dat de economische crisis door zijn dieptepunt heen is. Door die crisis was het aantal fusies afgenomen. Vanaf 2014 zit er een stijgende lijn in het aantal meldingen van fusies bij de SER.
 
Meer lezen over de SER Fusiegedragsregels? Klik hier