Nieuwe commissie voor toezicht op code voor goed bestuur

De naleving van de Nederlandse code voor goed bestuur wordt door een nieuw ingestelde commissie gecontroleerd.  Deze ‘monitoring commissie corporate governance code’ vervolgt de werkzaamheden van de commissies Frijns en Streppel. Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) mikt erop dat door deze onafhankelijke commissie de naleving van zelfregulerende maatregelen wordt bevorderd en er daardoor geen nieuwe regels vanuit de overheid nodig zijn.
 
Gedragscode
De gedragscode stimuleert verantwoord en transparant bestuur van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven. De nieuw ingestelde commissie ziet hier op toe door jaarlijks aan het kabinet te rapporteren over de naleving van de gedragscode.
 
  • Zelf ‘De Nederlandse corporate governance’ code lezen? Klik hier
  • Zelf de brief van de minister aan de Tweede Kamer lezen? Klik hier