Werkkostenregeling nog niet per 2015

Het lijkt erop dat de Werkkostenregeling (WKR) nog niet op 1 januari 2015 definitief wordt ingevoerd maar pas een jaar later. Er zijn volgens een adviescollege (Actal) dat over de regeldruk voor organisaties en bedrijven adviseert nog te veel haken en ogen om de regeling in 2015 al verplicht te stellen. Organisaties en bedrijven kunnen nu al gebruik maken van de regeling, maar die is nog niet verplicht.

 
Volgens Actal is er vooral onvoldoende duidelijkheid over de vraag of een vergoeding of verstrekking ‘noodzakelijk’ is, en dus onder de vrije ruimte valt of niet. Dit maakt de uitvoering in de praktijk lastig en die onduidelijkheid moet eerst worden weggenomen. Actal adviseert dat er een duidelijk noodzakelijkheidscriterium komen, waardoor bedrijven en organisaties op die basis de regeling kunnen invoeren. Staatssecretaris Weekers moet nog met een besluit komen over dit advies tot uitstel. Vooralsnog staat de invoeringsdatum van 1-1-2015, maar dat kan dus nog veranderen. Al eerder is de definitieve invoering met een jaar opgeschoven.
 
Meer lezen over de Werkkostenregeling in de praktijk? Klik hier