Oude kantonrechtersformule wordt vaker toegepast

Werkgevers spreken vaker dan voorheen de oude kantonrechtersformule af met de vakorganisaties. Dat blijkt uit de gegevens van werkgeversvereniging AWVN. Met de oude formule wordt een hogere ontslagvergoeding vastgesteld. Hij wordt door de bonden van stal gehaald als er sprake is van een slecht perspectief op de arbeidsmarkt voor het personeel dat ontslagen wordt. 
 
Volgens de cijfers van AWVN is de formule in 30 procent van de sociale plannen in de eerste helft van dit jaar afgesproken. In 2012 was dat nog 23 procent. Door het anders wegen van de dienstjaren in de formule pakt de nieuwe formule lager uit in de ontslagvergoeding die de werknemer meekrijgt. 
De bonden houden bij voorkeur vast aan het afspreken van werk-naar-werktrajecten, maar zijn  – zo blijkt – niet blind voor de realiteit in de huidige arbeidsmarkt. 
 
Voor meer informatie over de oude en nieuwe kantonrechterformule, klik hier